Desde CCOO Justicia tenemos el placer de informaros que nuestra nueva web ya está operativa.

La dirección de la nueva Web es www.justicia.fsc.ccoo.es

La Web antigua (esta), seguirá en uso, pero sin actualizarse, quedando a modo de archivo histórico, pudiéndose acceder desde la dirección http://ccoojusticia.blogspot.com

VISITANOS EN FACEBOOK CCOOJUSTICIA

CATALUNYA

935 548 864 / 629 24 30 47 ccoo.justicia@gencat.cat


VACUNACIÓ A JUSTÍCIA


21 ene 2021



 Benvoguts/des,


tot seguit us reenviem l'escrit que el passat divendres vam adreçar al Departament de Justícia envers el procés de vacunació i en el qual sol·licitem que:


Primer. El col·lectiu de Metges Forenses ha de ser vacunat dins d’aquesta primera fase de l’estratègia de vacunació al temps que ho són la resta de personal sanitari. Insistim en què una resposta a aquesta qüestió és urgent, doncs ja ens trobem immersos en aquesta fase.

 

Segon. Que el personal al servei de l’Administració de Justícia prestem serveis essencials i, en conseqüència, s’haurà de prioritzar i incloure a la campanya de vacunació en el mateix moment que ho siguin la resta de treballadors/es essencials.

 

Tan aviat tinguem resposta us la traslladarem


Benvolguts,

 

El passat 17 de desembre CCOO vam adreçar escrit a l’Agència de Salut Pública de Catalunya –del qual us vam donar trasllat- demanant informació i/o aclariments envers el procès de vacunació contra el COVID-19 del col·lectiu de mutualistes de la Mutualitat General Judicial que rep la prestació sanitària a través d’entitats mèdiques privades. Encara no en tenim cap resposta de l’ASPD, però afortunadament també haviem adreçat escrit tant al Ministeri de Sanitat, Ministeri de Justícia i a la pròpia MUGEJU, que es va fer resò i el dia 7 de gener va penjar a la seva web la informació segons la qual el personal mutualista en té garantida la vacunació per part del Sistema Públic de Salut de la mateixa manera manera i en equitat a la resta de la població general.

 

D’altra banda, el passat 8 de gener us vam adreçar un nou escrit en el qual, després de constatar que a Catalunya en aquesta primera fase de vacunació i paralel·lament a la població del grup 1 ja s’estava vacunant al personal sanitari tant del grup 2 com del grup 3, us recordàvem que el col·lectiu de Metges Forenses, tot i no ser personal adscrit al Servei Català de la Salut sí que és personal sanitari i que per tant aquest col·lectiu ha de ser vacunat amb aquest grup de població, això és, amb caràcter immediat. A diferència d’altres CCAA, on davant la mateixa petició feta per CCOO de l’àmbit territorial corresponent ja ens han confirmat que així serà, hores d’ara no hem rebut cap resposta per part del Departament de Justícia. Però curiosament, el mateix dia en que us enviàvem el dit escrit es va publicar una Nota de premsa segons la qual els departaments de Salut i de Justícia han començat la campanya de vacunació als treballadors dels centres penitenciaris i dels centres educatius de justícia juvenil, en una primera fase els funcionaris i el personal sanitari destinats a les infermeries, les unitats COVID-19 i les unitats de salut mental. Però cap esment, resposta ni deferència envers el personal sanitari de l’Administració de Justícia... Una altra vegada sembla evident que per l’Administració de la Generalitat no tots els col·lectius mereixen la mateixa atenció, ni tan sols quan de la protecció de la salut es tracta.

 

Esperem i desitgem que aquest greuge sigui esmenat el més aviat possible i, en tot cas, de manera que es permiti la vacunació dels Metges Forenses dins el grup de personal sanitari, que  ja ha començat.

 

Una altra importantíssima qüestió que us volem avançar i que us demanem que comenceu a treballar des de ja amb el Departament de Salut és la vacunació de tot el personal al servei de l’Administració de Justícia. Segons la informació de què disposem, en una segona fase de vacunació es prioritzarà, entre d’altres, les persones amb treballs essencials. Sens dubte -i de ben segur que ho compartireu- l’Administració de Justícia és un servei essencial i per tant els seus treballadors són treballadors essencials, qüestió a la qual hem d’afegir que o bé directament no en tenen cap possibilitat de teletreballar (jurisdicció penal) o bé aquesta és molt limitada.

 

En síntesis, i mitjantçant la present, us SOL·LICITEM que com a responsables del personal al servei de l’Administració de Justícia, traslladeu i defenseu davant el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que:

 

Primer. El col·lectiu de Metges Forenses ha de ser vacunat dins d’aquesta primera fase de l’estratègia de vacunació al temps que ho són la resta de personal sanitari. Insistim en què una resposta a aquesta qüestió és urgent, doncs ja ens trobem immersos en aquesta fase.

 

Segon. Que el personal al servei de l’Administració de Justícia prestem serveis essencials i, en conseqüència, s’haurà de prioritzar i incloure a la campanya de vacunació en el mateix moment que ho siguin la resta de treballors/es essencials.

 

Tot esperant la vostra resposta, us saluda atentament,

 

 

Noelia Medina Montes

Delegada de Prevenció de CCOO

Imprimir artículo