Desde CCOO Justicia tenemos el placer de informaros que nuestra nueva web ya está operativa.

La dirección de la nueva Web es www.justicia.fsc.ccoo.es

La Web antigua (esta), seguirá en uso, pero sin actualizarse, quedando a modo de archivo histórico, pudiéndose acceder desde la dirección http://ccoojusticia.blogspot.com

VISITANOS EN FACEBOOK CCOOJUSTICIA

CATALUNYA

935 548 864 / 629 24 30 47 ccoo.justicia@gencat.cat


ALERTA DE ROBATORIS DE COMPTES DE WHATSAPP


21 ene 2021


 


Companyes i companys,

 

A la Intranet podeu consultar la següent notícia:

 

 

 

Alerta de robatoris de comptes de Whatsapp

21/01/2021

 

 

S'ha detectat darrerament un increment ​de temptatives de robatori de comptes de Whatsapp.

 

Si rebeu un codi per SMS i seguidament un contacte de WhatsApp us escriu demananant-vos-el,  vigileu, perquè és una estratègia per aconseguir el control del vostre compte a l'aplicació de missatgeria.

 

La intenció dels ciberdeliqüents és segrestar el màxim nombre de comptes de WhatsApp possibles per accedir a molts contactes, i així, a molts telèfons. A banda que aquesta nova estafa és perillosa per la informació sensible a la qual poden tenir accés si entren al xat de segons qui, els experts denuncien que també pot ser una via per introduir programari maliciós.

 

Com que WhatsApp només permet tenir un perfil per número de telèfon, els ciberdelinqüents enganyen la víctima per aconseguir el codi de verificació i segrestar així el compte. Després, demanen un pagament a canvi de tornar l'accés al propietari legítim. 

 

Si us arriba un codi i no l'heu sol·licitat, pot ser per error o perquè algú està intentant apoderar-se del nostre compte de WhatsApp. És important que estiguem atents i sospitem de SMS i missatges no esperats. 

 

·         NO compartiu mai el codi de verificació de WhatsApp amb ningú, ni tan sols si ens ho demana una persona coneguda.  Aquest codi acostuma a arribar-nos per SMS i està format per 6 dígits.

 

·         NO cliqueu a l'enllaç de verificació. També podem rebre un missatge amb un text similar al següent i que inclogui un enllaç: "Código de WhatsApp: 123-456. O sigue este enlace para verificar tu número: v.whatsapp.com/123-456. No compartas este código con nadie."

 

Com podem prevenir-ho?  

Us aconsellem dedicar 2 minuts a millorar-ne la seguretat activant la verificació en dues passes. Per fer-ho únicament cal que aneu a la configuració del vostre Whatsapp i dins de compte trobareu l'opció de verificació en dos passos. El procés us demanarà un PIN i una adreça de correu. 

 

https://espai.justicia.gencat.cat/_layouts/images/icgen.gifInformació sobre la verificació en dos passos

 

https://espai.justicia.gencat.cat/_layouts/images/icpdf.pngCom activar la verificació en dos passos amb Android

 

https://espai.justicia.gencat.cat/_layouts/images/icpdf.pngCom activar la verificació en dos passos amb iOS

Imprimir artículo